Ралица Мануилова е родена през 1971 г. в София. Произхожда от стар земеделски род, живял в местността на крепостта Хунион в земите на днешна Мизия. Баща й е авиатор. Рисува от двегодишна. Първите изображения са на мухи по тавана, затова ги рисува с краката нагоре.След това се ориентира към изображения на голи хора с кънки - летни и зимни. По-късно окончателно се ориентира към илюстрирането на легенди, приказни герои и свръхестествени създания. За нея това е начинът да се докосне до неизследваните дълбини на човешкото подсъзнание - тя харесва да контактува с неординерни хора. Мечтата й е да има ферма с голяма градина и много животни, които да отглежда, но не за да ги яде. Това за нея е част от големия план всеки човек да вложи своя принос в опазването на планетата ни, защото оцеляването ни като човешки род се дължи на абсолютно неизвестни хора. Сред книгите, които е илюстрирала и особено си харесва, са “Приказки от Гвинейския залив” от Степан Поляков, „Летните приказки на Мария" от Соня Момчилова,” Грозното патенце и други хубави приказки” от Х.К. Андерсен, „Една вълшебна драконова приказка” от Mr. White.

 

   Автор на книжката е Галина Малина (псевдоним на Галина Нилсен) – псевдонимът идва спонтанно, но съвсем естествено, породен от „вкусните” спомени на детството, преминало в уютния двор на нейните баба и дядо, изпълнен с храстчета с малини, и от закачливото римуване на името й Галина с малина. Така съвсем естествено, когато решава да пресъздаде своите незабравими детски спомени и да опише в римуван текст своите любими деца и природни картини, Галина ангажира въображението си и на страниците оживяват Борко и Галка (чиито прототипи са тя и брат й Борко). И двамата са игриви, но и много досетливи, пъргави и смели, но чаровни и пленителни. Галина споделя, че след двете й собствени деца, тази книжка е онази „рожба”, която я е развълнувала най-много до момента и си пожелава Борко да стане герой на още много луксозни пълноцветни детски книжки.

От 12 години Галина Малина живее в Съединените щати, където се занимава с изключително творческата работа на интериорен дизайнер и специалист по аранжиране на цветя. С България винаги, винаги ще я свързват спомените от детските години и носталгичната привързаност към близките и безкрайно красивата ни природа.