Мека корица

 • „Хари Потър и даровете на смъртта”част 1 – албум с мини стикери

   

  Използвайте 200-те мини стикера, за да попълните над 60 – те страници и да преживеете отново моментите от най-новият филм, „Хари Потър и даровете на смъртта”, част1.


   

 • 50 основни идеи. Философия

   

  Книгата „50 основни идеи. Философия” е блестяща интерпретация на достъпен език на всички идеи, ангажирали вниманието на мислителите от Древна Гърция до наши дни. Под формата на 50 есеистични разказа за основни философски идеи и понятия, тя представя и обяснява проблемите на познанието, съзнанието, идентичността, етиката, вярата, правосъдието и естетиката.


  Многобройните популярни превъплъщения на тези идеи ще ви помогнат да разберете необятната наука философия. Често философията внася яснота и разбиране по въпроси, от които всички трябва да се интересуваме. Настоящият сборник предоставя отговорите на тези въпроси, при това блестящо илюстрирани с цитати от именити мислители и техните най-значими произведения.

  „За да решим какво трябва да правим, а не какво можем да правим, трябва да се обърнем към философията.“

  • Бен Дюпре

  „Нищо не е добро или лошо, само мисълта го прави такова.“

  • Уилям Шекспир

  „Знанието на нито един човек не може да надхвърли опита му.“

  • Джон Лок

   

     Бен Дюпре е бил преподавател по класическа литература в Exeter College, Oxford, след което се насочва към издателския бранш и работи за Guiness Publishing и Oxford University Press. От 2004 г. Дюпре е писател, редактор и консултант на свободна практика.

  Дебютната авторска книга на Бен Дюпре „50 основни идеи. Философия” е публикувана във Великобритания през 2007 г. и става бестселър. Преведена е на 13 езика.

 • 52 брилянтни идеи. Здравословна кухня за деца

   

  „Вдигнете ръка! Колко от вас са били убедени преди да се роди детето им, че ще му осигурят възможно най-здравословния хранителен режим? А на колко от вас сега това им се струва много по-голямо предизвикателство от преди? И при мен е така.” – Манди Франсис


   

  „Здравословна кухня за деца” е книга, която ще разгръщате отново и отново. Тя неусетно ще се превърне във вашия незаменим пътеводител във всичко, което е нужно да знаете за детската кухня – от първите бебешки храни до претенциозните тийнейджърски прищевки и организирането на детските купони. Открийте: - защо децата мразят зелените храни и как да ги накарате да ги ядат повече; - наистина простички и достъпни рецепти, толкова бързи за приготвяне, колкото и полуфабрикатите в микровълновата печка; - здравословни ястия за обяд навън и предложения за закуска; - находчиви съвети за спестяване на пари и време за заети родители; - как да дешифрирате етикетите. Независимо дали ви е нужна разбираема информация за добавките, или просто търсите рецепти за ястия, които децата ви ще харесат, без да бърчат носове, всичко това ще намерите тук.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да възпитаваме децата в предпубертетна възраст

   

  Не би трябвало да е така... Отглеждането на деца е едно от най-важните и удовлетворяващи неща в живота. Това може да бъде предизвикателно, дори влудяващо, но ако го направите правилно, ще стане една от най-големите опитности.


   

  Ако търсите брилянтни идеи как да бъдете по-добър родител, тази книга е за вас. Предлагаме ви 52 брилянтни идеи за подобряване на вашия семеен живот. Те са изпитани на практика и подобрени в лабораторията на живота.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да изглеждаме красиви

   

  В тази книга редакторът на английското списание „Зест” предлага 52 брилянтни начина, с които да накарате всички да се обръщат след вас. „Как да изглеждаме красиви” разкрива систематично и последователно как една жена може да изтъкне своите най-опияняващи, чувствени, лъчезарни страни.


   

  Тя предоставя съвети как да се изразявате чрез действията си, как да подобрите фигурата си, да изградите увереността си и да се грижите добре за своето тяло и душа. Сред идеите в книгата ще намерите трикове как да изглеждате добре на снимки, как да пречистите съзнанието си, как да съчетавате цветовете и да дишате, за да сте красиви. Пригответе се да бъдете – и да се чувствате – по-прелестни отвсякога.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да откажем цигарите

   

  Отказването на цигарите е лесно. Клайв Хопууд го е правил поне една дузина пъти! Питър Крос никога не се е отказвал, главно защото никога не е започвал да пуши. „Как да откажете цигарите” се различава от всяка друга книга на тази тема: представете си четиво за поправяне на алкохолици, написано от заклет пияч и ревностен трезвеник, и само ще се доближите до истинската картина. „Как да откажем цигарите” е пълна с практични идеи за унищожаването на вредния навик веднъж завинаги.


   

  Книгата ще ви помогне да забъркате сами свой уникален коктейл за отказване. Някои от брилянтните идеи в нея са невероятно забавни, а други са малко плашещи, но всички могат да допринесат реално за целта ви.

  Ето какво ще откриете в книгата:

  • смисъла на иглите, или ползата от акупунктурата;
  • как работи тютюневият пазар и как да се предпазим от него;
  • как свръхзаетостта отблъсква вредния навик;
  • начини за премахване на стреса и облекчаване на напрежението;
  • стратегии как да не започнете отново;
 • 52 Брилянтни идеи. Как да отслабнем и да запазим теглото си

   

  Всяка седмица из медиите се появява най-новата диета от Холивуд. Дали ще е тайната на д-р Аткинс, разделното хранене или зелевата супа, винаги има някаква нова тенденция, която ви обещава отслабване. И в същото време, научаваме за истински епидемии от затлъстяване в различни части на света. Очевидно е, че тези диети не работят добре. Това е причината за написването на тази книга.


   

  Съществуват безброй номера и техники, които ще ви помогна да станете и да останете слаби. Да отслабнеш успешно и за дълго изисква промяна в начина на живот и в умствената нагласа и точно това ви предлагам тук. Наслаждавайте са на своята нова личност! Когато става въпрос за диети, съществуват някои простички истини. Ако искате трайно да свалите килограми, трябва да ядете по-малко и да се движите повече. Бедата е там, че е по-лесно да се каже, отколкото да се изпълни. Повечето хора пазят диета, свалят килограмите временно и ги качват отново, дори повече, отколкото са загубили! Тази книга е антидотът на останалите диетични книги. В нея Ив Камерън разкрива 52 брилянтни идеи, които ще ви помогнат да промените нагласата и начина си на живот и ще ви дадат тялото, което наистина желаете.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да победим депресията

   

  Онези, които приемат, че са болни от депресия, често се срамуват. Онези, които никога не са боледували, смятат, че човек просто трябва “да се вземе в ръце”. “Как да победим депресията” е написана от психиатър, който разполага с цялостно разбиране на това състояние и практически, изпитани и приложени методи за преодоляването му.


  Д-р Сабина Дозани систематизира опита и медицинската си практика в 52 брилянтни идеи, съвети и стратегии, които да помогнат на всички засегнати и техните семейства и приятели да победят това тежко състояние. “Как да победим депресията” е практически, активен и мощен наръчник за успокояване на тревожния ум.

 • 52 брилянтни идеи. Как да се справим с безсънието

   

  По време на важна среща очите ви се затварят от умора, а през нощта лежите часове наред и се взирате в цифрите на електронния часовник, неспособни да заглушите кипящите си мисли. Независимо дали е причинено от стреса на работа или от хъркането на партньора, безсънието е нещо, което всеки е преживявал.


   

  Уморени ли сте да сте уморени? Страдате ли от безсъние отдавна, без да знаете как да се избавите от него? Независимо дали сте нападнати от кошмари, безсъние, синдрома на неспокойните крака или сънна апнеа, „Как да се справим с безсънието” е вашето спасение. В книгата Карън Уилямсън разкрива 52 брилянтни и ясни техники, с които да се справите с упоритите проблеми със съня, за да получите най-накрая отдиха, който заслужавате.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да сме изпълнени с енергия

   

  Върнете си ентусиазма, за да се справите с всичко, което животът ви поднася.


   

  Когато открием, че енергията ни е на привършване, често сме принудени да продължим напред, защото знаем, че животът няма да спре и да ни изчака да презаредим. Няма ли да е прекрасно да започваме всеки нов ден със сила и енергичност, а не да се будим още по-уморени, отколкото сме легнали? Сред съветите и методите за зареждане с енергия в тази книга ще откриете: - Най-добрите храни, с които да повишите енергийните си нива. - Защо редовните упражнения могат да намалят умората ви. - Как да получите съня, който ви е нужен, за да се будите освежени. 0 - Защо работата, приятелите и дори семейството източват вашата енергия. - Билките и добавките, които ще ви подсилят.

 • 52 Брилянтни идеи. Невероятните оргазми

   

  “Това е една ценна книга, която със сигурност няма да ви остави рав­но­душни. Навярно много от идеите в нея ще ви въодушевят за вълнуващи еро­тич­ни пътешествия. Ако и двамата про­че­тете този текст, той би могъл да е повод за споделяне на много съкровени тайни, които ще направят интимния ви живот по-богат и свободен.


   

  Независимо дали сте мъж или жена, тази книга ще ви помогне да се обърнете към едни от най-деликатните страни на еротичните ви преживявания, да изследвате, разбирате и приемате по-пълно собствената си сексуалност. Опознавайки себе си, вие се отваряте към човека до вас, а именно в това е ключът към пълноценната сексуална връзка, който всеки любознателен читател със сигурност ще открие на тези страници. Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. Сексолог-психотерапевт www.erbos.com

 • 52 Брилянтни идеи. Цялостното здраве

   

  Медиите като че ли са полудели на тема “влошаването на нашето физическо и мен­тал­но здраве”. Непрекъснато слушаме за затлъстяване, болести, неконтролируема консумация на алкохол и наркомания. А какъв е обичайният отговор?


  Програма за комплексно детоксикиране, диети и режим на физическа активност, който може да ви подготви за маратонско надбягване. О, да, и консултации с психолог, така че в крайна сметка родителите ви да поемат цялата вина за вашите проблеми. Тук е даден различен подход, който включва физическа активност и диета, но най-вече – здрав разум! Нетният резултат е една по-щастлива и по-здрава личност. Всички можем да имаме здрав и по-удовлетворяващ живот, стига само да го поискаме.

  В “Цялостното здраве” Кейт Кук разкрива 52 брилянтни идеи, за да ви помогне да постигнете личните си цели и да станете по-балансиран, по-здрав и много по-щастлив човек. Като правите малки, но важни подобрения в начина си на живот, ежедневно ще ставате свидетели на положителни промени и ще възстановявате енергията си .

   

    Кейт Кук е директор на The Nutrition Coach – компания, която създава през 2000 г. Кейт започва обучението си като нутрициолог в Института за оптимално хранене (ION) през 1997 година. От тогава тя помага на хиляди пациенти да променят начина си на хранене. За Кейт промяната няма стойност ако не е трайна и не води до реални резултати, които тя формулира кратко – здраве и прилив на жизнена сила. Като всеки иноватор тя загърбва учебникарските стандарти и създава собствен подход, който е прост, практичен и лесно може да бъде следван. Кейт е страстен застъпник на балансираното хранене и според нея то води до по-дълъг и пълноценен живот. Няма възраст, състояние и дори болест, които да не се повлияят от балансираното хранене.

  Кейт осъзнава, че животът на съвременният човек върви встрани от пътя на доброто здраве – натовареното ежедневие, стресът и умората възпрепятстват и най-добрите намерения да живеем правилно. Отговорът й на това предизвикателство е да помага на клиентите си сами да формулират план за промяна и да се придържат към него. В практиката си забелязва, че нерядко първоначалният импулс да се храниш правилно, води след себе си преосмисляне на приоритетите в живота. Освен трайни резултати Кейт учи своите пациенти да търсят онези неща в живота, които ги вдъхновяват и ентусиазират.

  Кейт Кук е изтъкнат лектор и преподавател, в своите лекции тя безрезервно споделя знания, вдъхновява, мотивира и разсмива слушателите. Срещайки много хора в своята практика, Кейт усеща необходимостта от систематизирани знания. Това я подтиква да създаде няколко книги, посветени на храненето и здравословния живот. Наскоро у нас бе издадена нейната книга „Цялостно здраве” (изд. ИнфоДАР). Кейт е канена в телевизионни предавания и дава съвети за читателите на популярни печатни издания в Англия.

 • Funky Bussines - Бизнесът на бъдещето

   

  Талантът е единсвеното нещо, което кара капитала да танцува!

  „Бизнесът на бъдещето“ не е традиционна книга по мениджмънт. Тя е плод на търсенето на пулса на съвремието, наричан от авторите „фънк“. В ерата на случайността и на постоянните извънредни ситуации изненадата е правило и никой не може да предвиди какво ще се случи утре.


  Нордстрьом и Ридерстреле предлагат манифест на новия свят на бизнеса – бъдещето на организациите и лидерите. „Бизнесът на бъдещето“ е основно четиво за онези, които се опитват да научат езика и средствата на новата икономика и осигурява уникална, фактологична и предизвикателна перспектива на новия световен ред. Впечатляващо написана и яростно оспорвана, книгата доказва, че силата на мозъчните ритми и хората са източниците на конкурентните предимства на компаниите.

  "Нордстрьом и Ридерстреле внасят освежителна промяна във възприетия начин на говорене...."

                                                                                                                  - Лондон Таймс

   

  "В един свят на установени модели, посланието на Нордстрьом и Ридерстреле е с подчертано новаторски дух"

  - Business Life Magazine, класиращо авторите сред първите пет в International Guru League Table

   

  "Вие дори можете да започнете да вярвате, че бизнесът е новият рок-енд-рол, когато те излязат на сцената...пред 2500 души."

                                                                                                 - Across the Board Magazine

   

  "Нордстрьом и Ридерстреле издигат нов и нестандартен европейски глас, за разлика от обичайните баналности, които ни се предлагат."

  - The Freethinker's A to Z - книга, която представя  Нордстрьом и Ридерстреле като водещи сътрудници за установяване духа на новия бизнес

   

  "Бизнесът на бъдещето" доказва, че силата на мозъчните ритми и хората са източници на конкурентните предимства на компаниите. Впечатляващо написана, яростно оспорвана."

                    - Ян Карлсон, също швед, гуру на услугите и художник в скандинавските авиолинии

 • Абарат

   

  В един свят, където вре­ме­то е място, е замислено пътешес­твие отвъд пределите на въображението... Но пътуването започва в най-скучното място на този свят, Чикънтаун, САЩ. В него живее Кенди Куекънбуш, чието детско сърце мечтае за друг, по-вълшебен живот, далеч от досадните учители и невъзможни домашни.


  Когато обаче един ден магия­та я намира сама, заедно с нея идва и цял нов свят – Абарат! Удивителната страна, съставена от двадесет и пет острова, всеки от които е един час от денонощието, а пос­ледният – Времето извън вре­мето. И докато Кенди пъ­ту­ва от едно приказно място към друго, сред зловещи врагове и неочаквани приятели, постепенно започва да се разкрива една по-голяма, по-дълбока и мрачна история. Оказва се, че тя вече е била тук и преди. И че в Абарат всичко е възможно!

   

     Клайв Баркър, британски писател - фантаст. Автор на осемнадесет изключително успешни книги, талантлив художник, филмов продуцент и режисьор.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

 • Абарат, Дни на магия, нощи на война, книга 2

   

  Приключенията на Кенди Куакънбуш в изумителния свят на Абарат стават все по-странни с всеки изминал Час.


  Кристофър Леш, Господарят на Полунощ, праща по петите и` своя палач. Но какво може да иска Леш от едно момиче от Минесота? И защо Кенди започва да усеща, че този уж нов свят и` е познат? Защо може да произнася магически думи, които не си спомня някога да е учила? Под повърхността на ставащите събития се крие загадъчна тайна. Леш и неговата жестока баба Майка Мотли подозират, че която и да е Кенди, тя би могла да провали плановете им да установят контрол над цял Абарат. Сега спътниците на Кенди се впускат в надпревара с времето, за да я спасят от лапите на Леш, а тя трябва да разгадае тайната на своето минало преди силите на Деня и Нощта да се сблъскат и над островите да плъзне вечната нощ. Последната война е на път да избухне. Кенди трябва да направи избор, който ще промени живота и` завинаги...

   

    Клайв Баркър, британски писател - фантаст. Автор на осемнадесет изключително успешни книги, талантлив художник, филмов продуцент и режисьор.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

 • Абхорсен

   

  ТРИЛОГИЯ ЗА СТАРОТО КРАЛСТВО

  Абхорсен e последната книга от вълшебната трилогия на Гарт Никс за Старото кралство, в която отново ще се срещнете с незабравимите Лираел, Сабриел, Могет и Падналото куче.


  Тя ще ви разкрие отдавна погребаните тайни на Старото кралство и Деветата порта. Оранис, Унищожителят, е освободен от своя подземен затвор и сега търси начин да си възвърне старите сили. Само Лираел, бъдещият Абхорсен, има шанс да спре врага на всички живи същества. Въоръжена само с видението на Клеър, както и с несигурната помощ на своите спътници – Сам, Падналото куче и Могет, – тя се отправя на опасна мисия. Отговорът трябва да бъде намерен някъде в живота или в смъртта, но нима един бивш втори помощник-библиотекар може да открие начин да победи Унищожителя... преди да стане твърде късно?

   

  "Както всяка от вечните детски книги, и тази е твърде добра, за да бъде оставена само на децата."

                                                                                                                             - Time out

   

   

     Гарт Никс е австралийски писател на бестселъри в жанра фентъзи и научна фантастика, и на книги за деца.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

    

 • Амулетът на Самарканд

   

  Съвременният Лондон се управлява от магьосниците. Но истинският източник на силата и могъществото им са подчинените на тяхната воля магически същества. Един ден младият чирак на Артър Ъндъруд, Натаниел, тайно призовава древния сприхав джин Бартимеус.


  Задачата, която получава Бартимеус, не е лесна – той трябва да открадне от Саймън Лавлейс могъщия Амулет на Самарканд. Не след дълго Бартимеус и Натаниел са въвлечени в ужасяващ водовъртеж от магьоснически интриги, бунтове и убийства. Ненадминатата жестокост и амбиции на Саймън Лавлейс ще поставят на изпитание дори многовековните умения и хитрини на неуморимия Бартимеус и ще дадат на Натаниел първите незаменими житейски уроци.

  "Дйствието е вълнуващо и образно...От "Пътешествията на Гъливер" досега нито един детски автор не е успял да комбинира такава вълнуваща история за магия и приключения с толкова приятна и хаплива комедия..."

                                                                                                   - Аманда Крейг, "Таймс"

  "Един от най оригиналните и остроумни романи на годината"

                                                                                  - Николет Джоунс "Сънди таймс"

   

    Джонатан Страуд е британски писател на бестселъри в жанра фентъзи, и на книги за деца и младежи.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

     

 • Ангъс: Първият войн

   

  Божието провидение отрежда на Ангъс Маклоклан, синът на прославен скан­ди­навски предводител и млада жена от миролюбивото племе на скотите не­­обикновен живот. Той обаче ще пре­ми­не през множество изпитания, за да постигне предначертаната цел. В смут­ните времена на жестокост и смърт, потопили цяла Британия в раз­руха, Ангъс съумява да открие и развие в себе си изконните човешки ценности.


  Под влиянието на смели войни, мъдри мо­на­си и велики крале, той постепенно из­граж­да характера си и от неумело буйно мом­че се превръща в смел и далновиден войн, доказал качествата си в безброй сра­жения. На него се пада честта да во­ди Свещената война срещу злото и несправедливостта, с помощта на Не­бесата, като положи началото на ве­ликата битка за оце­ля­ването на чо­ве­чеството. Сагата за Ангъс и за борбата на кла­на Маклоклан със злото, ще поведе чи­тателя на вълнуващо пътуване през вековете, за да достигне до бъ­де­­щето през 2020 г., когато ще се ра­зра­зи финалната битка за съдбата на всички хора.

 • БЕЛОВА, книга 2

   

  Кирил Максимов е "изтрит" от реалността и става функционал - митничар. Посещава чужди светове, но впоследствие решава да се добере до истината – да научи кой все пак ръководи функционалите и кой е създал Веригата от светове.


   

  Кирил отива на Твърд, свят, в който управлява църквата и функционалите са горени на клади. Там разбира, че войната с Аркан не може да бъде спечелена с обичайните средства и всъщност арканците са само изпълнители, а не управляващите световете. Сдобил се с някои от способностите на куратор, Кирил попада на централния свят – Земя-16. Земя-16 се оказва апокалиптичен свят, като единствените оцелели хора са се заселили на остров и живеят спокоен и пасторален живот. Кирил открива, че всъщност е попаднал в бъдещето на Земята, а всички светове са просто възможните й вариации във времето. Осъзнал, че няма как да разруши тази система, той се връща в родната Москва и прави своя окончателен избор.

 • Бъз маркетинг

   

  Потребителите обръщат все по-малко внимание на рекламите. Как тогава да се постигнат по-добри резултати в маркетинга? Пред това предизвикателство бил изправен Марк Хюз, като вицепрезидент на маркетинговия отдел в начинаещата компания, наречена Half.com.


   

  Хюз превърнал компанията си в магнит за медийното внимание и мълвата, като използвал всички възможни средства. Сега той е написал изумителен наръчник за изкуството на успешния маркетинг на мълвата – маркетинг, за който мнозина говорят, но малцина разбират. Без значение дали имате малък бизнес, или сте изпълнителен директор на голяма корпорация, ВИЕ трябва да знаете как да вдигнете десет пъти повече шум с парите за маркетинг. „Маркетинг на мълвата” ще ви посвети в шестте тайни за това как да накарате хората да заговорят за продукта или услугата ви и ще ги илюстрира с редица завладяващи истории.

   

  "В миналото маркетингът на мълвата се приемаше за нещо случайно. Сега цитираните в тази книга проучвания показват, че мълвата е десет пъти по ефективна от телевизията или печатната реклама, и рекламодателите започват да го забелязват.

  Можете да продължите да търсите решения по традиционната пътека на маркетинга, но това е пътека, която според повечето експерти изпитва проблеми. Компании като Pepsi се опитват да решат проблема с пари, а после успяват с нетрадиционно мислене.

  Маркетинг на мълвата значи да знаете, да живеете и да дишате със шестте тайни. Значи да накарате клиентите да говорят за марката Ви и да накарате да пишат за нея.

  Маркетинг на мълвата е структурирана практика за "надмисляне" вместо за "надхарчване".

  Bussiness Week отбелязва: "дори най-големите компании - като Ford и Procter&Gamble - са протягали ръка към мълвата".Даже компании като McKinsey&Company все повече я изучават и призовават фирмите са "преориентират маркетинга си към комуникации тип клиент-към-клиент, без значение дали ще са вербални, визуални или дигитални. Тук се ражда мълвата"."

  От книгата "Бъзмаркетинг" / Марк Хюз

   

    Марк Хюз е изпълнителен директор на консултанската фирма Buzzmarketing и водещ на радиошоуто The Buzz Factor. Изнася лекции за маркетинга на мълвата и е бивш директор в Half.com/ebay, PepsiCo, Pep Boys. Живее във Филаделфия. Посетете го на неговият сайт www.Buzzmarketing.com.