Мека корица

 • Магия

  Септимъс Хийп, седмият син на седмия син е обявен за мъртъв в нощта на раждането си. Баща му, Сайлъс Хийп, намира в гората малко момиче с лилави очи и семейството му го отглежда като свое.


  Докато един ден след десет години, не разбират, че това е наследницата на Замъка, принцеса Джена, която е издирвана от убийците на злия некромант ДомДаниъл. Това е началото на приказни приключения и срещи с чудни същества, някои от които добри, а други – наистина зловещи. Но Магията дава на нашите герои силата, която им е необходима, за да надвият злото и да възстановят спокойствието в Замъка.

   

     Анджи Сейдже автор и илюстратор на детски книги, сред които поредицата за Септимъс Хийп се радва на най-голямо внимание.

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

        


 • Многото лица на мъжете

   

  Тази книга разкрива най-добре пазената тайна на всички времена – какво става в главите на мъжете.



  Чудели ли сте се някога какво наистина мисли един мъж, когато ви казва „Обичам те”? Чудели ли сте се защо мъжете сякаш обичат любимия си футболен отбор повече отколкото своите деца? Питали ли сте се отчаяно може ли да се вярва на мъжете?
  „Многото лица на мъжете” е първата книга, която ще повдигне завесата към мъжествеността и ще разкрие 27-те „лица”, от които е съставен мъжкият пол. С многобройни и хумористично поднесени детайли експертът д-р Стивън Уайтхед определя характеристиките на мъжете и разкрива:
  как да разберем дали са подходящи за брак или са серийни съблазнители;
  издайническите черти на строителите на империи и мамините синчета;
  кой тип мъже са най-добри като началници;
  как да различим позьорите.
  Тази книга е незаменим справочник за всяка жена, която желае да разбере мъжете в своя живот, и за всеки мъж, който иска да проумее какви са скритите му механизми.

 • Морето на троловете

   

  Джак е на единайсет, когато берсеркерите изплуват неканени от мъглата и го пленяват.


  – Изглежда, че отвъд морето нещата се раздвижват – предупреди го Барда.

  – Строят се кораби, коват се мечове.

  – Това лошо ли е? – попита Джак, защото саксонското му село никога преди не беше виждало берсеркери.

  – Разбира се. Хората не правят кораби и мечове, освен ако не възнамеряват да ги използват.

  Годината е 793 сл. Хр. През следващите месеци Джак и неговата малка сестричка Луси са взети като роби от Олаф Едновеждия и свирепия му млад спътник Торгил. Заедно с гарвана Смело сърце те се впускат в напрегнато приключение в духа на “Властелина на пръстените”. Сред опасностите, с които се сблъскват, са своенравен дракон, гигантски паяк и тролов глиган с изненадващ характер, както и Ивар Безкостния и жена му, кралица Фрит Полутрол. Но в историите на Нанси Фармър привидното често заблуждава. Тя никога не е създавала по-богата и по-забавна книга от тази.

  “Фармър има талант да създава вълнуващи истории в красиво реализирани, необикновени светове.” Kirkus Reviews “Читателите ще бъдат запленени още от първата страница.”

                                                                                                                       - Kirkus Reviews

 • Най-великото шоу на земята

   

  С „Най-великото шоу на Земята“ Ричард Докинс, когото медиите обичат да наричат „ротвайлера на Дарвин“, отбелязва 200-годишнината от рождението на Чарлз Дарвин и 150-годишнината от първата публикация на „Произход на видовете“. Книгата прави енциклопедично обобщение на доказателствата за еволюцията, започващо с изясняване на понятието „теория“ и завършващо с блестящ коментар върху заключението на „Произход на видовете“.


  В този забележителен труд разбираемо, методично и увлекателно е описано развитието на живота на нашата планета. Изложението съчетава логически съждения, най-съвременните научни резултати и находчиви примери, подправени с обичайната страст и ирония на Докинс. Всичко това, наред с превъзходния стил, правят „Най-великото шоу на Земята“ сполучлива демонстрация на силата, простотата и красотата на еволюцията и задължително четиво за всички, които се вълнуват от големите въпроси за човешкия произход.

   „Доказателствата за еволюцията се увеличават всеки ден и никога не са били по-силни. Същевременно, колкото и да е парадоксално, зле информираната опозиция също е по- силна от когато и да било. Тази книга е лично мое обобщение на доказателствата, че „теорията“ на еволюцията е факт, толкова безспорен, колкото всеки друг факт в науката. Това не е първата книга за еволюцията, която пиша, и е необходимо да поясня какво е по-различното в нея. Би могла да се обясни като липсващото звено. „Себичният ген“ и The Extended Genotype („Разширеният генотип“), предлагат необичаен поглед към познатата теория за естествения подбор, но не обсъждат доказателствата за самата еволюция. Следващите ми три книги по различен начин се стремят да идентифицират и разсеят основните пречки за разбирането. Тези книги – The Blind Watchmaker („Слепият часовникар“), River Out of Eden („Река, извираща от Еден“) и (любимата ми от трите) Climbing Mount Improbable („Изкачване на Невъзможния връх“),отговарят на въпроси от типа„За какво може да служи половин око?“, „За какво може да служи половин крило?“, „Как може да действа естественият подбор, след като повечето мутации имат отрицателен ефект?“. Но макар да разчистват пътя, тези три книги също не представят доказателства, че еволюцията е факт. Най-обстойната ми книга, The Ancestor’s Tale („Разказът на прародителя“), излага цялата история на живота като нещо наподобяващо Чосърово поклонение в търсене на предците, отвеждащо назад във времето, но и тя приема, че еволюцията е истина. Вглеждайки се в тези книги, осъзнах, че самото доказателство за еволюцията никъде не е формулирано категорично и че трябва да запълня тази празнина. 2009 година ми се стори напълно подходяща за тази цел, защото тогава се навършиха 200 години от рождението на Дарвин и 150 години от появата на „Произход на видовете“.”

  ....Еволюцията е факт. Извън разумното съмнение, извън сериозното съмнение, извън здравомислещото, информираното, интелигентното съмнение, извън всякакво съмнение, еволюцията е факт. Доказателствата за еволюцията са поне толкова неопровержими, колкото доказателствата за Холокоста, като се има предвид, че все още има живи свидетели на изтребването на евреите. Истина е, че сме братовчеди на шимпанзетата, малко по-далечни братовчеди на нечовекоподобните маймуни, още по-далечни братовчеди на мравоядите и морските крави, и още по-далечни братовчеди на бананите и ряпата…

  Може да продължите списъка колкото желаете. Не би трябвало да е вярно. Било е време, когато повечето хора, дори образованите, са мислели, че не е вярно. Не е трябвало да бъде истина, но е истина. Знаем го благодарение на доказателствата, които се увеличават непрекъснато. Еволюцията е факт и тази книга ще го демонстрира. Никой уважаван учен не я отрича и нито един непредубеден читател няма да затвори книгата, продължавайки да се съмнява в нея.”

                                                          „Най – великото шоу на земята” / Ричард Докинс

   

  „Тази книга е великолепна и удивителна: Ричард Докинс съчетава възхищението на художника пред виртуозното дело на природата и разбирането на учения как се осъществява то.”

                                                                                    - Мат Ридли, автор на „Геномът”

    

  „Досега Ричард Докис е написал всичко интересно, което може да се каже за еволюцията, с едно изключение. В „Най- великото шоу на земята” той запълва този пропуск, като блестящо описва многобройните и разнообразни доказателства, които показват колко измамен е възгледът,че еволюцията е „само теория”.Задължително е да прочетете тази важна и навременна книга.”

                                                      - Джери Койн, автор на „Защо еволюцията е факт”

   

  „Той е грандиозен мислител и превъзходен писател.Завиждам на умението му да обяснява.Той побеждава противниците си с усърдието на най-добрите адвокати.”

                                                                                                                           -The Times

   

     Ричард Докинс е британски етолог и еволюционен биолог, атеист и хуманист, преподавател в Оксфордския университет и популяризатор на науката. Става известен още с първата си книга „Себичният ген” (1976), а „Делюзията Бог” (2006) му носи световна слава. Автор е на множество книги, научни и научнопопулярни публикации и документални филми по въпросите на еволюцията и атеизма.

   

 • Нефритеният трон

   

  Когато Китай открива, че безценният дар, предназначен за император Наполеон – драконово яйце, е попаднал в британски ръце, разгневена китайска делегация се отправя на мисия, за да си върне Темерер.


  Но капитан Уилям Лорънс отказва да се подчини и единственото компромисно решение е да придружи Темерер до Далечния изток. На борда на „Преданост” двамата се отправят на дълго и изпълнено с интриги, тайни и неподозирани рискове пътешествие. Когато се озовават в китайския императорски двор, те се изправят пред шокиращи открития. Какъв е произходът на Темерер и защо е бил изпратен в Европа? Ще успее ли Лорънс да се противопостави на надвисналата над него и безценния му дракон опасност? Наоми Новик предлага на любителите на дракони и морски битки едно вълнуващо пътуване на Европа от 19. век към непознатия Изток.

   

     Наоми Новик е носител на наградата John W. Cambell за най – добър нов автор; наградата Compton Crook за най – добър дебютен роман и наградата Locus за най-добър дебютен роман. Първият и’ роман „Драконът на негово величество” е преведен на 23 езика.

  Наоми Новик е родена в Ню Йорк през 1973г.Нейн е приносът за дизайна и развитието на компютърната игра Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide.

   

   

   

   

  От същия автор:

   

   

 • Обсебването на Елейзабел Крей

   

  Случи се след Унищожението – войната постави тежкия си отпечатък върху града, като го пре­вър­на в руини, а хората постави на ко­ле­не в очакване на възмездието…


  Сред заплетeните улици на Стария квартал дебнат ужа­сяващи същества и онези, които се осмелят да излязат през нощта, се превръщат в лесна плячка. Плячка за вълци и убийци, спотайващи се из кривите улици, както и за мно­го по-смъртоносни същества – вештиците. Но най-опасно е скритото зло. Зад при­видното богатство и благотворителност на висшите слоеве на обществото стои зловещ пакт с вештиците, който заплашва самото съществуване на чо­вечеството. И в сърцето на всичко това е красивата, беззащитна, загадъчна Елейзабел Крей – ключът към висшето зло.

   

  От същия автор:

 • Омагьосано време

   

  КОЛЕКЦИЯ СТРАХОВИТИ РАЗКАЗИ ОТ НЕМСКИ МАЙСТОРИ НА ФЕНТЪЗИТО И ХОРЪРА

  Волфганг Холбайн, кралят на фентъзито, представя 12 фантастични, вълшебни и понякога зловещи истории за времето на Бъдни вечер, Коледа и Нова година.


  Дванадесет майстори на жанра ще ви разкажат за снежни вихрушки, смъртоносни празници и магически тайнства, за стари майстори-часовникари, за паднали ангели, тролове, чепати магьосници и диви елфи, населяващи великолепни страни, за оживели проклятия и за чудесата, съпътстващи най-вълшебната нощ в годината.

  Невероятно богато коледно забавление, изпълнено с магия, чудеса и вълнения!

   

    ВОЛфГАНГ ХОЛБАЙН е най-четеният автор на фен- тъзи в немскоезичния свят. След изненадващия успех на “Marchenmond” (“Вълшебна луна”), която през 1983 г. е отличена с наградата за фантастика на град Веидер и междувременно е преведена на над двайсет езика, растящата аудитория на почитателите му има възможност да се радва на многобройни увлекателни бестселъри. Специална заслуга на краля на фентъзито е подпомагането на млади автори, каквото е например удостояването с наградата “Холбайн” в сътрудничество с издателството “Карл Юберройтер”.

   

   

   

  НИНА БЛАЗОН е родена през 1969 г. в Копер, следва във Вюрцбург славистика и германистика. Още в юношеските си години чете с възторг, преди всичко фентъзи. Самата тя започва да пише по време на следването си. Дебютният й роман “Im Bann des Fluchtragers” (“В плен на проклятието”), първият том на многопластовата сага за Воран, е отличен през 2003 г. с наградата на Волфганг Холбайн, а през 2004 г. - с Немската награда за фантастика. Живее в Щутгарт, където работи като журналистка и авторка на рекламни текстове. www. ninablazon. de

  КАТЯ БРАНДИС е родена през 1970 г., израснала е в областта Рейн-Майн и е завършила там англицистика и германистика. Още като дете започва да пише истории, които често се разиграват в далечни светове. През 2002 г. дебютира като автор на фентъзи с “Der Verrat der Feuergilde” (“Предателството на огнената гилдия”). Така се ражда Дареш, един завладяващ свят, в който царуват четири гилдии: огънят, водата, земята и въздухът. През следващите години този свят се превръща в сцена на множество успешни фентъзи-романи. www. katia-brandis.de

  ЗОРАН ДРВЕНКАР е роден през 1967 г. в Кризевци,Хърватска, но тригодишен се преселва с родителите си в Берлин. От 1989 г. работи като писател на свободна практика. За романите, стихотворенията, пиесите и кратките си разкази е награждаван многократно с литературни стипендии и награди, между които Олденбургската награда за детска и младежка книга и Немската награда за младежка литература. Романът му “Sag mir, was du siehst” (“Кажи ми какво виждаш”) получава наградата за фантастика на град Веидар през 2003 г. Живее и работи недалеч от Берлин. www.drvenkar.de

  МОНИКА ФЕЛТЕН е родена през 1965 г. и живее със семейството си на село недалеч от Кил. Омъжена е, майка е на двама сина и е квалифицирана чертожничка. След като упражнява професията си повече от десет години, от началото на новото хилядолетие вече работи като автор и писател на свободна практика. За творбите си “Elfenfeuer” (“Елфически огън”) и “Die Macht des Elfenfeuers” (“Мощта на елфическия огън”), първи и втори том на сагата за Тале, получава Немската награда за фантастика през 2002 и 2003 г.

  www.monikafelten.de

  СУЗАНЕ ГЕРДОМ е родена през 1958 г. и е израснала по поречието на Долен Рейн в Рейнхаузен, където посещава и училище. След като завършва образованието си като търговец на книги, се занимава с театър и няколко години работи като актриса и режисьор. По-късно започва да пише фентъзи и научна фантастика. Романът й “Anidas Prophezeiung” (“Пророчеството на Анида”), на чалото на нейната приказна трилогия за Анида, е приветстван като фентьзи-откритието на 2003 г. Живее и работи в Дюселдорф. www. susannegerdom.de

  КРИСТОФ МАРЦИ е роден през 1970 г., израства в Обермендиг, недалеч от Айфел и следва в Майнц. Изключително успешният му дебют “Lycidas” (“Лици- дас”), който разказва за фантастичните приключения на сирачето Емили в описания във викториански стил Лондон, е отличена през 2005 г. с Немската награда за фантастика. В “Lilith” (“Лилит”) и “Lumen” (“Лумен”) авторът продължава историята на Емили. Днес Кристоф Марци живее със съпругата си Тамара и своите три дъщери в Саарланд. www. christophmarzi.de

  БРИГИТЕ МЕЛЦЕР е родена през 1971 г. и стига до писането през ролевите фентъзи игри. Романът й “Whisper - Konigin der Diebe” (“Уиспър - кралицата на крадците“) е една от трите най-добри творби, които кандидатстват за наградата на Волфганг Холбайн през 2003 г. Следва мрачно-романтичното фентъзи приключение “Im Schatten des Damons” (“В сянката на демона”). Последният роман, с който очарова почитателите си, е “Vampir” (“Вампир”) - завладяваща история за вампири, която се разиграва в планинската част на Шотландия през XVIII век. Авторката живее и работи в Мюнхен. www.brigitte-melzer.de

  СУЗАНЕ РАУХХАУС е родена през 1967 г. в Гладбек. След обучението си за европейски секретар и последвалото обучение за автор на рекламни текстове тя работи в рекламна агенция в Хамбург, а по-късно в редакцията на специализирано списание. Днес живее със съпруга си и своя син недалеч от Щутгарт. Пише кратки разкази и коментари за различни списания. През 2001 г. е една от победителките в литературния конкурс на форума за фантастика “Storyolympiade”. Класиралата се там история за вампири я насочва към новия й любим жанр - фентъзито.

  САБИНЕ ЩРОЙФЕРТ е родена през 1965 г. и живее и работи в едно село в сърцето на Холщайнска Швейцария, недалеч от Кил. Специалистка по рекламен дизайн и секретарка в търговска кантора, от 2001 г. насам тя пише книги за деца и юноши. Темите й са разнообразни: от любвеобилни истории за “лека нощ” за най-малките през фантастични приключения за юноши до увлекателни радиопиеси за деца. С историите си Сабине Щройферт успява всеки път да забавлява своите млади читатели, да стимулира обичта им към четенето и да ги накара да мечтаят.

  ФЛОРИАН ВЕНДЛАНД е роден през 1979 г. в Георгсма- риенхюте, следва информатика към Техническия университет в Берлин. През 2000 година се появява дебютният му роман “Walgret - Die Waffen der Gotter” (“Валгрет - оръжието на боговете“). Вторият му роман “Dunkeltann” (“Мрачен лес”) е номиниран през 2005 г. с Немската награда за фантастика. www.florianwendland.de

  РАЙНХОЛД ЦИГЛЕР пише повече от двайсет години книги за деца, юноши и възрастни. Много от романите и разказите му са отличени с награди. Живее със семейството си в околностите на Ашафенбург. Футуристичният му роман “Perfekt Geklont” (“Перфектен клонинг”) е включен в колекцията на книги, отличени с Австрийската награда за детска и юношеска книга през 2006 г.

  www.reinhold-ziepler.de

 • Отвъд гъстата гора

  Изоставен при раждането си в опасната Гъста гора, Туиг е отгледан от семейство горски тролове. Една студена нощ той извършва това, за което нито един горски трол дори не би помислил – отклонява се от пътеката.


  Така започва неговото вълнуващо и изпълнено с приключения пътешествие, което ще го прееведе през ужасяващ свят на чудовища и таласъми, кръжащи червеи, пещерни хора и месоядни дървета в преследване на едно-единствено желание – копнежът да открие своя истински произход и съдба.

   

  От същата поредица:

     
    

   

     Пол Стюард е утвърден автор на книги за по-малките читатели - като се започне от илюстрирани книжки и се стигне до футболни разкази, фантастика и хорор. Някои от творбите му са публикувани от Transworld, включително Пробуждането,отличено с приза за най-добра детска книга от Федерацията за детски книги.

   

   

   

   

   

   

   

     Крис Ридъле доказан художник - график, илюстрирал много книги за деца, включително Нещо другоот Катрин Кейв ( Вайкинг ), която бе номинирана за наградата на Кейт Грийнъуей и наградата "Смартис" и е носителка на приза на ЮНЕСКО. Разказите на лебеда от Брайън Алдерсън ( Уокър ) бе номинирана за наградата на Кърт Машлър от 1997 г.

 • Отрова

   

  Отрова винаги е била своенравно, опако момиче, склонно да спори и упорства. Щом открива, че по-малката и’ сестра е отвлечена от вълшеблените създания, тя решава да потърси техния повелител и да я върне обратно. Това обаче се оказва нелека задача, а и когато го намира, Повелителят е доста зает.


  Отрова се намесва в смъртоносна интрига, в която господарите на различните владения замислят заговор срещу Йерофанта – най-могъщия сред всички тях. Защото Йерофантът отново пише, а перото му има силата да реши съдбата им... Само със своята находчивост и верните си приятели Отрова трябва да оцелее от смъртоносните намерения на повелителя на вълшеблените създания, да спаси сестра си и да предотврати заговора, който заплашва да унищожи нейния народ. Но онова, което я очаква, надхвърля всичко, което може да си представи...

   

  "Взривяващото, образно въображение на Удинг няма ограничения...То се възвисява от един невероятно изобретателен сценарий към друг с радостта на разказвач, който обича да тласка героите си и създадената от него вселена до самата граница на възможностите им."

                                                - Сара Джонсън,редактор на детски книги в The Times

   

  От същия автор:

 • Подводният свят

  Едновременно забавна и поучителна приказка, „Подводният свят“ е приказка с два края, в която децата сами избират как да завърши вълшебното приключение! След това стават свидетели на последиците от своите решения – правилни или не.


  Големият октопод, водачът на морските животни, се разболява и някой трябва да заеме мястото му. Но кой ще бъде достатъчно справедлив и достоен, за да го замести? Вие избирате. Чудесен подарък, чрез който родителите биха могли да насърчат своите деца да осмислят идеята за доброто и морала и да осъзнаят последствията от своите решения. Идеите за размисъл и задачата в края на книгата правят „Подводният свят“ неустоима за любознателните читатели.

   

  От същата поредица:

    

 • Позитивно възпитание за деца в предучилищна възраст

   
  Преработено и допълнено издание, което включва най-новите изследвания в областта на детското развитие и обучение. „Позитивно възпитание за деца в предучилищна възраст” ще ви научи как да използвате тези методи, за да отгледате отговорно и успешно дете.

  Грижата за малките деца е едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправят възрастните. Колкото и да обичате детето си, винаги ще има моменти, изпълнени с безсилие, гняв и дори отчаяние. Ще има и въпроси: „Нарочно ли ме лъже моето четиригодишно дете?”, „Защо тригодишното ми дете не ме слуша?”. Милиони родители като вас се довериха на серията за позитивното възпитание и неговия разумен подход в отглеждането на децата.

  Това преработено и допълнено трето издание включва информация за най-новите изследвания в областта на неврологията, храненето и спорта, за значението на ранните взаимоотношения на децата с околните, както и нови подходи във възпитанието в ерата на технологиите. Тази книга ще ви предложи съвсем практични съвети как да се справите с тревожността, да установите причините за проблемите и да помогнете на децата си да се чувстват уверени дори и в трудни моменти.

   Джейн Нелсън, доктор на науките, съавтор на поредицата„Позитивното възпитание“, е майка на седем деца и баба на двайсет внуци, чийто брой продължава да расте. Тя е редовно практикуващ брачен, семеен и детски психотерапевт в щата Калифорния, както и световноизвестен лектор. Джейн и съпругът й Бари сега прекарват времето си в Сан Клементе, Калифорния или в Саут Джордан, Юта. Тя е чест гост в много телевизионни предавания, като „Шоуто на Опра“, „Сали Джес Рафаел“ и „Тази сутрин“ по Си Би Ес. Книгите й са продадени в повече от два милиона екземпляра.

   

   

 • Позитивно възпитание за тийнейджъри

  Как да помогнете на вашите тийнейджъри и на себе си като родител.

  Изцяло преработено и разширено трето издание.

  Позитивен подход към възпитанието на щастливи, здрави и зрели тийнейджъри.


  Юношеството може да бъде период на силен стрес – не само за децата, но и за техните родители. За тийнейджърите е нормално да искат да изпитат новото усещане за свобода, като този процес понякога кара родителите да се чувстват обезвластени и изключени от живота им. Тези ефекти могат да придобият още по-големи мащаби в съвременния век на дигитализация.

  „Позитивно възпитание за тийнейджъри“ показва на родителите как да изградят по-стабилни мостове на комуникацията с децата си, да разчупят деструктивните цикли на вина и обвинения, които изникват при битките за надмощие и да работят за по-голямо взаимно уважение. В същината на Позитивното възпитание стои идеята, че тийнейджърите все още имат нужда от своите родители, но по различен начин. Подходите в настоящата книга спомагат за изграждане на жизненоважни социални и житейски умения посредством окуражаване и гласуване на доверие, а не чрез наказания.

  Милиони родители са се доверили на книгите от серията за Позитивното възпитание на Джейн Нелсън заради разумния и` подход към отглеждането на щастливи и отговорни деца. Това ново издание е изпълнено с доказани, ефективни методи за справяне с родителски предизвикателства като:

  Как да насърчите искрени разговори с вашия тийнейджър; как да помогнете на вашия тийнейджър да се справя в онлайн пространството; как да превърнете грешките във възможности; как да запазите здравия си разум, докато отглеждате своя тийнейджър; как да научите своя тийнейджър да преследва цел, която го прави щастлив; как да избегнете капаните на прекаления контрол и твърде голямата либералност.

   

 • Полет

  Изминала е година откакто Септимъс Хийп е открил истинското си семейство и призвание.


  Като Чирак на Свръхобикновената магьосница, той изучава сложното изкуство на Магията, докато Джена свиква със своя живот в Замъка като Принцеса. Междувременно нещо зловещо продължава своята подмолна дейност. Марша е следвана от застрашителна Сянка, а братът на Септимъс, Саймън, изглежда се е посветил на отмъщение, което никой не разбира. И защо наоколо все още се усеща Тъмна Магия?

   

     Анджи Сейдж е автор и илюстратор на детски книги, сред които поредицата за Септимъс Хийп се радва на най-голямо внимание.

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:


   

   

   

   

 • Полунощ, книга 1

   

  Първият том от поредицата „Вещиците” ни запознава със семейство Мейфеър – потомствени вещици от Ню Орлиънс, които дължат властта и богатството си на мистериозен мъж.


  През столетията тайнствените сили на Лашър са увеличили парите и влиянието на Мейфеър неимоверно, но на висока цена. Това, което се случва зад вратите на имението, е обект на интерес от страна на Таламаска – организация, посветена на изучаването на всичко свръхестествено. Досието на вещиците Мейфеър, което те съставят, е най-пълната история на семейството. Тази история ще ви запознае със Сузан, Дебора, Шарлот, Мери Бет, Жулиен и най-силната от всички – Роуан, която е призвана да осъществи съглашението. Ан Райс е автор на готически и религиозни книги, от които е продала над сто милиона копия по цял свят. По книгите є „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

   

  От същата поредица:

       

   

    Ан Райсе автор на готически и религиозни книги, от които е продала над сто милиона копия по цял свят. По книгите „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

   

 • Полунощ, книга 2

   

  Във втората книга от романа “Полунощ” най-силната от вещиците Мейфеър, Роуан, се връща в Ню Орлиънс, за да открие отдавна изгубеното си семейство... И една тайна, по-страшна и вълнуваща дори от топлината на домашното огнище и енигматичната атмосфера на старото имение на Първа улица.


  И колкото по-дълго остава в града, толкова повече нараства изкушението да разбере всичко за тайнствения тъмнокос мъж, забелязван от мнозина в градината. Мъжът, който е свързан със семейство Мейфеър от самото начало на родовата им история и чието име не бива да се споменава. Но дали тази пагубна страст ще се окаже по-силна от предуп­режденията и от любовта? Ан Райс е автор на готически и религиозни книги с над сто милиона продадени копия по цял свят. По книгите є „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

   

  От същата поредица:

       

   

    Ан Райс е автор на готически и религиозни книги, от които е продала над сто милиона копия по цял свят. По книгите „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

   

 • Портата на Птолемей, книга трета от "Трилогия за Бартимеус"

   

  Изминали са две хиляди години, откакто джинът Бартимеус е на върха на силата си – неустоим в битка заедно със своя приятел, магът Птолемей. Сега, прикован към Земята под властта на новия си господар Натаниел, той открива, че енергията му бързо се изчерпва.


  Междувременно Кити Джоунс, която се крие в Лондон, тайно завършва своето проучване на магията и демоните. Тя има план, с който се надява да прекрати безкрайния конфликт между джиновете и хората, но първо трябва да разкрие тайната за миналото на Бартимеус.

  В този вълнуващ завършек на трилогията, Натаниел, Кити и Бартимеус трябва да разкрият ужасяващ заговор и да се срещнат с най-страховитата заплаха в историята на магията. И нещо по-лошо – да победят себе си...

   

      "Триумфалният завършек на една фантастична трилогия"

                                                                                                                       - Daily Mail

   

     Джонатан Страуд е британски писател на бестселъри в жанра фентъзи, и на книги за деца и младежи.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

     

 • Преследвачът на бурите

  Съдбата принуждава Туиг да се присъедини към небесните пирати.


  Корабът “Преследвачът на бурите” и капитан Квинтиний Верджиникс получават отговорна задача, мисията им е да съберат стормфракс – безценно вещество, което се образува само в центъра на Голямата буря и което е необходимо на град Санктафракс, за да не отледи в открито небе. Единствено кораб като "Преследвачът на бурите" и опитен небесен пират, като Квинтиний Верджиникс, могат да рискуват да попаднат в Голямата буря... И да разкрият заговорът, който ще ги доведе до най-високопоставените Учени в Санктафракс.

   

  От същата поредица:

   

     Пол Стюард е утвърден автор на книги за по-малките читатели - като се започне от илюстрирани книжки и се стигне до футболни разкази, фантастика и хорор. Някои от творбите му са публикувани от Transworld, включително Пробуждането,отличено с приза за най-добра детска книга от Федерацията за детски книги.

   

   

   

   

   

   

     Крис Ридъле доказан художник - график, илюстрирал много книги за деца, включително Нещо другоот Катрин Кейв ( Вайкинг ), която бе номинирана за наградата на Кейт Грийнъуей и наградата "Смартис" и е носителка на приза на ЮНЕСКО. Разказите на лебеда от Брайън Алдерсън ( Уокър ) бе номинирана за наградата на Кърт Машлър от 1997 г.

 • Приключенията на пилота Пиркс

  В настоящото, пълно издание на „Приключенията на пилота Пиркс“ героят на Станислав Лем е най-напред обучаващ се кадет, след това пълноправен пилот, а после се изкачва все по-високо в професионалната йерархия, докато стигне до позицията на първи навигатор и командор.


  Имаме възможност да проследим как непохватният (и в космоса на човешките взаимоотношения, и в космическия вакуум) младеж се превръща в неоспорим авторитет в областта на космонавигацията. Непроменени остават обаче неговите същностни черти: здрав разум, трезво мислене и склонност към самоанализ и самоирония, благодарение на които Пиркс не само намира нестандартни решения в най-трудните ситуации, но и си остава популярен, симпатичен и убедителен образ за поколения читатели. А в неговите размисли и постъпки можем да открием темата, която придружава Лем през целия му творчески път: търсене на истината за човека, човешката природа и човешката цивилизация.

   

  Чудя се защо пионерите на астронавтиката са вярвали, че самото излизане на орбита променя човека в ангел.

                                                                                                                                 пилот Пиркс

      Станислав Лем е полски писател, творил в областта на научната фантастика, философията и прогностика-та. Книгите му са преведени на 41 езика. Произведенията на Лем засягат различни философски теми: размишления върху технологиите и тяхното влияние върху човешката психика, същността на изкуствения интелект, ограниченията на човешката природа и мястото на човечеството във Вселената.

 • Прокрустовото ложе

   

  Този сборник с афоризми и размисли изразява основните идеи на Насим Никълъс Талеб по съвсем неочакван начин.


  Книгата представя възгледите на автора за страничните ефекти на съвременната цивилизация – промяната на хората заради технологията, разочарованието, че реалността не съответства на икономическите модели, измислянето на заболявания, за да се продават лекарства, дефинирането на интелигентността като успех в класната стая и убеждението, че трудовата заетост не е робство.

  Закачливи и непочтителни, с рядко съчетание от остроумие и мъдрост, тези афоризми ще ви изненадат като ви разкрият самозаблудите, с които сте живели, но никога не сте съзнавали.

  „Най-яркият мислител в света.”
                                                     – Брайън Епълярд, The Sunday Times (Лондон)

   

  „Уникален и блестящ.”
                                                     – Нийл Фъргюсън, Los Angeles Times

   

  „Стилът му дължи толкова на Мишел дьо Монтен, колкото и на Стивън Колбърт.”
                                                     – The Wall Street Journal

   

  „Изключителен пророчески глас.”

                                                     - GQ

 • Пътят към богатството на Бенджамин Франклин

   

  Още след първата публикация на „Пътят към богатството” през 18. век милиони амбициозни предприемачи започват да прилагат съветите на Бенджамин Франклин, за да изградят печеливш бизнес.


  Днес възприемаме много от неговите крилати фрази като част от западната култура: „Рано пиле рано пее, здраве, ум и богатство не пилее”, „Кредиторите имат по-добра памет от длъжниците”. Франклин умира в завидно финансово състояние и все още е в списъка на стоте най-богати американци. С тази книга Стийв Шипсайд предлага едно тълкуване на „Пътят към богатството”, съобразено с предизвикателстватва на днешния ден. В нея ще откриете как:

  • да бъдете водач, а не търтей;
  • да упражнявате късмета си;
  • да потискате желанието за нови и нови придобивки;
  • да победите крадците на време.

  Целта на тази книга не е да замести оригинала, а да илюстрира непреходната стойност на прозренията на Бенджамин Франклин, като им даде нов живот чрез конкретни примери, свързани с личните финанси на съвременния човек. Тя е великолепно допълнение към една от най-известните и вдъхновяващи книги на всички времена.