Мека корица

 • Започнете с най-важното

   

  ЗА УСПЕШНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ВРЕМЕТО Е НАЙ-ЦЕННИЯТ РЕСУРС


   

  Вие ръководите, мотивирате, вдъхновявате. От вас се очаква да знаете всички отговори. Да планирате, организирате, контролирате. Вие трябва да сте навсякъде и всичко зависи от вас. Обикновените хора не биха смогнали, но за вас това е ежедневие, с което трябва да се справите. Но с болка сте разбрали, че сте роби на собствените си програми и задължения, че неспирният поток от работа, рано или късно, ще надмогне дори и вас. Тази книга е за хора, които разбират стойността на собственото си време. В нея ще намерите идеи, съвети и примери от истинския свят на бизнеса за това как да се справите с предизвикателствата на безкрайната работа, мислейки и действайки разумно и последователно.

  “Започнете с най-важното” дава напътствия, които ще ви помогнат да максимизирате производителността и ефективността си. Ще намерите някои доказали качествата си техники, съвети и трикове, подпомагащи различни аспекти на работата. Книгата разглежда основните възможности за намаляване на загубата на време и за фокусиране на вниманието върху приоритетните задачи.

 • Звездна сянка

  И покорителите на междузвездните простори, изпълнили невъзможни задачи в името на родината си, все някога трябва да се приберат у дома.


  След планетата на геометрите Петя Хрумов с облекчение се отправя към Земята. Но посрещането му там не е като завръщане у дома, а само начало на нова задача – още по-предизвикателна и опасна. Защото достигнатите нови светове не са мечтаната от хората Обетована земя. Воините на космоса се нуждаят не само от оръжие, но и от воля и сила, от способност да приемат и да правят жертви. Само че никаква власт не може да излекува болката от стореното...

 • Изкуството на войната на Сун Дзъ

   

  Вече повече от две хиляди години трактатът на Сун Дзъ „Изкуството на войната” служи като безценен източник на мъдрост в областта на бойната тактика и управленческите стратегии и днес е култово четиво за ръководителите в бизнеса.


  Карън Маккрийди адаптира военните стратегии на Учителя Сун към не по-миролюбивите цели на бизнеса. На страниците на тази книга читателите ще открият:

  • защо познаването на пазара отвътре дава по-добри резултати;

  • защо дисциплината е ключ към успеха;

  • защо гъвкавостта е жизненоважна за максималното оползотворяване на новите възможности;

  • защо трябва да предвиждате най-добрия и най-лошия вариант;

  • защо е нужно да не протакате и да ковете желязото, докато е горещо.

  Тази задълбочена съвременна интерпретация на труда на Сун Дзъ няма за цел да подмени оригинала, а по-скоро да илюстрира непреходната същност на изключителните прозрения на Учителя Сун, като ги връща към живот чрез изследване на конкретни бизнес ситуации.

 • Как да бъдете изключителни

   

  Променете живота си в рамките на 90 дни!

  В условията на съвременния бизнес и пазар на труда вече не е достатъчно да работите просто добре. Нужно е да бъдете изключителни! За да постигнете това ниво не само в работата, но и в личния си живот, вие се нуждаете от изключителни ценности, от изключителен баланс на живот, от изключителни цели, от изключителни екипи, както и от петте характеристики на изключителните хора: позитивни постъпки, преминаване границите на познатото, творческо мислене, цялостни действия.


  “Как да бъдете изключителни” е книга, която ще ви запознае с всичко това и ще ви покаже как да осъществите скока от доброто справяне към изключителността – и в работата, и в живота. Ще ви даде готови стратегии и могъщи техники, които ще ви помогнат да постигнете това: възможно най-бързо, възможно най-икономично и по възможно най-забавния начин. Ако сте готови да действате – тази книга ще ви покаже какво трябва да направите, за да надминете себе си и да се изкачите до най-високото стъпало. Вие наистина можете да промените живота си. Научете как!

 • Как да намерим и задържим подходящите хора

   

  Te взимат решения.

  Te извършват продажби.

  Te са вашата организация.

  Уверете се, че те са подходящите хора.


   

  Решението да наемете някого е повече от важно финансово решение. То ще определи бъдещето на компанията ви. Дългогодишният опит е това, което помага на много собственици и мениджъри да вземат правилното решение. Да намерят най-добрия служител:

  • Някой, който ще се адаптира бързо.
  • Някой, който ще бъде верен и коректен.
  • Някой, който ще расте заедно с компанията.
  • Някой, който ще бъде част от нейното бъдеще.

  Търсенето на подходящите служители в България често е горчив опит и грешното решение създава скъп и неприятен проблем, както за вас, така и за компанията. Можете да се учите от грешките си, или прочитайки тази книга, да получите необходимия съвет мигновено, спестявайки време, пари и много нерви. Изборът е ваш.

   

  Джон Билсбъри е лектор по Организационно поведение в Бизнес училището на Отворения университет. Той е водещият лектор  и в два от най-големите европейски курсове по мениджмънт "Ефективният мениджър" и "Корпоративният мениджър".

 • Как да решаваме судоку

   

  Судоку, един наистина пристрастяващ ребус, завладя света. Удивителното е, че той се разпространява по-бързо отколкото някой може да преброи до девет.


  "Да решаваме судоку" на математика Робин Уилсън е практическо ръководство за разрешаването на тези понякога вбесяващи, но винаги увлекателни ребуси. В него ще намерите много примери и упражнения, с който да усъвършенствате уменията си преди да преминете към следващо ниво на трудност. Така че, ако вече сте се оплели в решетката на судоку, тук има 52 брилянтни изпитани съвета и тактики, които ще ви помогнат да се справите с всеки ребус. Помнете, не са ви нужни математически умения. Сукдоку е изпитание за логиката (е и за търпението).

   

    Робин Уилсън е Грешан-професор по геометрия в Лондон (най-старата професура по математика в Англия), ръководител на катедрата по теоретична математика в Свободния университет и член на Keble College, Оксфорд. Той е автор на Four Colours Suffice, най-добре предаваното обяснение на известни противоречиви математически проблеми. Страстен почитател на судоку още от първата му поява във вестниците.

 • Как да се справим с целулита

   

  Целулитът може да ви споходи без да усе­тите. И така, кое действа и кое – не? Ще трябва ли да се от­ка­же­те от любимото си питие? Кафето влошава ли положението? Танците по-ефикасни ли са от плуването? След като половин живот сме се взи­ра­ли съсредоточено в целулита, вече сме се ори­ентирали какво би могло да ви свърши работа. Броят на антицелулитните предложения е смущаващо голям, но Чери Маслън и Линда Бърд са тук, за да отделят зърното от плявата.


   

  Открийте:

  • Как можете да се поглезите и да се избавите от целулита – не е необходимо това да е свързано с прекомерни усилия;
  • Най-добрите форми на физическа активност за тонизиране и заглаждане на кожата;
  • Вкусни храни, с чиято помощ ще се отървете от неравностите по кожата, без да се налага да прибягвате до убийствени диети;
  • Най-ефикасните кремове и лосиони, предлагани на пазара;
  • Как да имитирате съвършена външност – как да се облечете така, че да прикриете засегнатите от портокаловата кожа участъци.

  Опитайте дадените тук съвети и скоро “портокаловата кожа” ще стане гладка като праскова. Насочете се директно към някои от Блестящите идеи. Намаляването на кофеина може да промени много неща. Ако искате да знаете какво мисли вашият партньор за неравномерностите по кожата ви, вижте Идея 32. И приятно прекарване, докато тонизирате бедрата си с помощта на танците и Идея 46.

 • Как да спечелите много пари от вашия малък бизнес

   

  НАДХИТРЕТЕ КОНКУРЕНЦИЯТА!

  Вие сте един от милионите, които мечтаят да ръководят свой собствен малък бизнес? Или може би притежавате една от милионите малки компании по света. Където и да се намирате по стълбицата на бизнес успеха, Джефри Фокс е човекът, който може да ви помогне да се изкачите до върха.


   

  В книгата “Как да спечелите много пари от вашия малък бизнес”, Фокс се позовава на личния си опит като невероятно успешен предприемач, за да разкрие пред читателя източниците на сигурни и трайни доходи. Тук има съвети за всички. За онези от вас, които едва започват, Фокс дава съвети в главите “Първо: осигурете си клиент” и “Източници на нови бизнес идеи”. Ако току-що започвате да изправяте бизнеса си на крака, прочетете “Плащайте за бифтек, а яжте хотдог” и потърсете съвети в “Често нанасяйте удари”. Ако от години сте в бизнеса, но искате да се задържите там, прочетете “Работете върху бизнеса, а не само в него” и “Ваксинирайте се срещу ФБ”. Независимо от вашия статус, Фокс ви окуражава със своя стил и ви насочва как да надхитрите конкуренцията – по всякакъв начин и всеки път.

   

    Джефри Джeймс Фокс е автор на много бизнес книги  и популярни тренировъчни програми, експерт и консултант в областта на стратегическия маркетинг.

   

   

   

   

   

   

  От същия автор:

   

   

   

 • Как да станете суперзвезда в маркетинга

   

  Научете от автора на “Как да станете бизнес шаман” основните правила в маркетинга, ценни напътствия за ежедневната работа и подходящи примери какво и как да правите и да не правите, ако искате да станете истинска суперзвезда.


   

  - Клиентите уволняват служители всеки ден;

  - Клиентът не винаги е прав;

  - Безумието на намаляването на цените;

  - Никога не използвайте „Ние”;

  - Бъдете собствения си клиент;

  Това са само част от интересните и полезни за всеки интересуващ се от бизнес и маркетинг теми, които авторът разглежда. Съветите му са директни и честни и могат да са полезни за всеки професионалист.

   

  "Тъй като целта му е да създава клиенти, всеки бизнес предприемач има две - и то само две - основни функции: маркетинг и иновации. Маркетингът е определящата, уникална функция на бизнеса."

                                         - Питър Дракър, професор по социални науки и     мениджмънт в Claremont&Graduate University ( пенсиониран )

  "Всяка индустрия започва от клиента и неговите или нейните нужди, не с патента, със суровината или с умението да продаваш."

  - Тед Левит, професор емеритус, Harvard Bussines school

   

   

   

  Джефри Джeймс Фоксе автор на много бизнескниги  и популярни тренировъчни програми, експерт и консултант в областта на стратегическия маркетинг.

   

  От същия автор:

   

 • КАЛЕНДАР 2015, ТОРТИ И СЛАДКИШИ

  Всяка страница на този календар ще изпълва с настроение и желание за кулинарни шедьоври в кухнята през месеците на 2015 година.


  Изпълнен с красиви илюстрации, тайни на сладкаря и рецепти за различни торти и сладкиши. Прекрасен и нетрадиционен за българския пазар!

 • Капиталът на Карл Маркс

   

  Публикуван за първи път през 1876 г., „Капиталът” е най-значимият принос на Карл Маркс към политическата икономия. През критиката на Маркс към уязвимостта на свободните пазари можем да забележим неизбежността на настоящия финансов колапс.


  Днес „Капиталът” е считан за една от най-влиятелните книги, писани някога. В тази своевременна интерпретация, Стийв Шипсайд използва примери от действителността на 21. век, за да приложи текста на Маркс в модерния свят на бизнеса и икономиката.

  Открийте:

  • защо големият бизнес не е непременно по-добрият бизнес;
  • как да развиете екип от креативни личности;
  • защо един успешен бизнес трябва да се ангажира със социална отговорност;
  • най-добрите начини да представите нови стратегии, системи и технологии на вашия екип;
  • защо имате нужда да поддържате екипа си в добро здраве и щастлив.

  Възгледите на Маркс често съответстват на настоящите критики към бизнес практиките и антиглобализационната сантименталност. Това прави „Капиталът” приложим също както и преди 130 години.

 • Кафене "Защо съм тук"

   

  В едно малко кафене, толкова отдалечено от всичко, че е в средата на средата на нищото, Джон се оказва буквално и преносно на кръстопът. Макар че възнамерява просто да се подкрепи в кафенето, той намира храна от съвсем друг вид.


   

  В допълнение към специалитета на деня, менюто му предлага и три въпроса, върху които да помисли: Защо си тук? Страхуваш ли се от смъртта? Реализирал ли си се? С тази храна за ума и напътствията на трима души, които среща в кафенето, Джон се отправя на пътуване към себе си, което го отвежда от изпълнителните мениджъри в рекламата до сърфистите на хавайските плажове. По пътя си той открива нов начин, по който да възприема живота и отношенията си с хората... и колко много може да научи човек от зелената морска костенурка.

 • КВАZИ

   
  Един редови полицай. Един мъртъв полицай. Една седмица, за да спасят света.

  Московският полицай Денис Симонов е зает с рутинни и общо взето обичайни дела, докато един ден, заради съвсем обикновен смъртен случай, той получава партньор – възпълен, старомоден и мъртъв. Сергей Лукяненко създава постапокалиптичен роман и демонстрира уникалната си дарба да вдъхва нов живот на добре познати и сякаш изчерпани теми. Озоваваме се в пострадалата, но съвзела се Русия, в която краят на света вече се е състоял и има важни задачи за вършене и политически конфликти за разрешаване. Защото дори след апокалипсис животът продължава… Смъртта край ли е, или само начало? Както винаги Сергей Лукяненко не ни спестява трудните въпроси, докато ни води на поредното изключително приключение с най-неочакваните спътници – един редови и един мъртъв полицай.

 • Ключови идеи в мениджмънта

   

  Все по-разширяващата се област на съвременния мениджмънт изисква от мениджърите непрестанно да възприемат нови идеи от спектъра на водещите схващания, които сега са на тяхно разположение.


  Времето и бюджета обаче могат да направят невъзможно за един човек да остане в крачка с развитието на бранша, независимо от усилията му. “Ключови идеи в мениджмънта” няма за цел да подценява предизвикателствата на менидмжънта, а да направи така, че тенденциите, влиянията и хората зад тях да станат по-достъпни. Идеите са от значение. За да бъдат най-добрите, мениджърите трябва да се учат от най-добрите.

 • Книга за късмета

   

  Гениални идеи за постигане на личен успех и за моделиране на живота по собствен начин!

  Някои хора просто са родени с късмет, нали? Съвсем не. Всеки трябва сам да създаде своя късмет. Добрата новина е, че съществуват доказани начини да станем по-големи късметлии и да постигнем желания успех в живота.


  В „Книга за късмета” Хедър Съмърс и Ан Уотсън разкриват как винаги да имате късмет. Те обясняват какво ви е липсвало преди и очертават какво е необходимо да знаете за в бъдеще. „Книга за късмета” е задължително четиво за всеки, който иска да върви нагоре. Тя предлага множество практически съвети как да обърнем вълната на късмета в своя полза.

  От нея ще научите как:

  • Да избирате късмета си;
  • Да трансформирате негативите в позитиви;
  • Да се пробудите за потенциала на съвпаденията;
  • Да прецените доколко сте отворени за късмета и умението да извличате полза от него;
  • Да използвате силните си страни за увеличаване на своя късмет;
  • Да се доверявате на интуицията и да увеличите случаите на правилна преценка;
  • Да се настроите за късмета;

  В книгата "Книга за късмета" е включен въпросник на късмета, чрез който ще можете да проверите каква е ролята на щастливите случайности до този момент във вашия живот и след това периодично да проверявате напредъка си в увеличаването на своя късмет.

 • Кралят отвъд портата, книга 2

   

  Век след славната битка за Дрос Делнох, описана в романа „Легенда“, дренайците изнемогват под игото на лудия си император, узурпатора Ческа. Мощта на тирана изглежда несъкрушима, защото той разполага с две ужасяващи оръжия: ордена на Черните тамплиери и съчетаните – страховити бойни машини, създадени чрез сливането на човек и животно.


  Един-единствен воин е достатъчно смел – или достатъчно отчаян, – за да се нагърби с мисията да убие Ческа. Той е Тенака Хан – наследник и на великия хан Улрик и на Рек, Бронзовия граф. В своето пътуване към Ческа Тенака Хан ще събере неочаквани съюзници, ще срещне стари приятели, ще познае споделената любов и ще преоткрие както дренайското, така и надирското си наследство. И заедно със спътниците си ще се потопи в море от кръв, болка и самота, в дъното на което мъждука една последна, горчива надежда. „Кралят отвъд Портата“ е епично, спиращо дъха четиво, в което жестоките битки са пропити с философски проникновения за това, което ни прави хора.

   

     Дейвид Андрю Гемел  е английски писател на фентъзи романи.

  Роден е в Западен Лондон на 1 август 1948 г. На 16-годишна възраст е изгонен от училище заради организиране на хазартни игри. Работи като охранител на нощен бар. Работи като нещатен журналист за лондонските вестници Daily Mail, Daily Mirror и Daily Express.

  Умира на 28 юли 2006 г., две седмици след операция за поставяне на сърдечен байпас.

  На негово име през 2009 г. вдовицата му Стела Гемел учредява литературна награда за фентъзи, издадено във Великобритания. Тя има три категории - за най-добър роман от британски автор, за най-добър преводен роман и най-добра корица. Изборът се определя чрез гласуване на читателите по Интернет.

   

  От същата поредица:

 • Лабиринт на отраженията, първа книга за Дълбината

   

  Виртуалният град Дийптаун, наричан още Дълбината, става втори за милиони хора - някои от тях обаче не успяват да се върнат в реалността. Малка група от хора, наричащи себе си дайвъри, са способни да напускат Дълбината по собствена воля. Богове на виртуалния свят, те са най-добрите хакери и помагат на онези, които потънат в Дълбината, ръководейки се от свой собствен кодекс.


   Философията на Дийптаун - свобода за всички във всякакви форми - става притегателна сила за дайвъра Леонид. В стремежа си да получи бленувания Медал за всепозволеност, той приема задачата  да спаси Неудачника - играч в "Лабиринта на смъртта" с мистериозна идентичност, който бива убит всеки път, когато се опитва да напусне ниво 33 на играта "Лабиринт на смъртта". Кой стои зад този псевдоним и кой е поръчителят? Леонид тепърва ще се сблъска с истинската същност на Дълбината.

  Настолна книга на руските хакери, "Лабиринт на отраженията" е първият роман в киберпънк поредицата за Дълбината.

 • Лашър

   

  Втората книга от поредицата за вещиците Мейфеър разплита много от мистериите в загадъчното семейство от Ню Орлиънс. Ужасът, разиграл се на Коледа в къщата на Първа улица, и изчезването на Роуан Мейфеър слагат началото на поредица потресаващи събития и неочаквани обрати.


  Фактите, споменати в досието на Таламаска, тук се превръщат в пространни истории, в които много от тайните на миналото ще бъдат разбулени. Нищо не е приключило и истинската битка тепърва предстои. Кой е Лашър и как може да бъде победен, ще се завърне ли Роуан при Майкъл, коя е следващата силна вещица в рода, какво се случва в тайнствената организация Таламаска... Ан Райс за пореден път ще ни потопи в неповторимата атмосфера на своя свят, от който, както винаги, ще ни е трудно да се откъснем. 

   

  От същата поредица:

       

   

     Ан Райс е автор на готически и религиозни книги, от които е продала над сто милиона копия по цял свят. По книгите „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

 • Левън Тъмпс и Порталът към Фуу

   

  Младият Левън Тъмпс прекарва дните си в скучната Оклахома. Но животът му е на път да се промени, а съдбата му – да се осъществи, когато научава за тайния портал, който свързва нашия свят с Фуу. Място, създадено в началото на времето и гънките на съзнанието, което прави възможно за хората да сънуват, да мечтаят и да се вдъхновяват.


  Но във Фуу цари хаос и неколцина от жителите му са изпратени да потърсят Левън – защото той единствен е в състояние да спаси вълшебната страна. Кловър – духовит, мъхест, дългокрак приятел; Уинтър – момиче със забележителна дарба, и Гет – истинският, прогонен владетел на Фуу. Тяхната мисия е да убедят Левън Тъмпс да им помогне да достигнат скрития портал и да го унищожат, преди да е станало твърде късно. Поемете с Левън Тъмпс и уникалната му група на магическо пътуване към едно вълшебно място, което не може повече да остане скрито. Добре дошли във Фуу!

 • Легенда, книга 1

   

  Легендата Дръс, Побратима на смъртта, за когото и приятели, и врагове разказват с поклон и пеят хвалебствени песни, тръгва на последния си бой. Най-смелият сред смелите поема към най-славната битка – битката за Дрос Делнох, която ще реши бъдещето на света.


  Тук безстрашието и мъжеството на дренайците устояват на многобройните диви орди на надирите, а сред ужаса и смъртта грее една голяма любов – тази на Рек, силен воин и авантюрист, и на Вире – красива девойка, дъщеря на граф, която борави с меча не по-зле от мъжете бойци. На крепостните стени на дренайската твърдина героите разкриват себе си. Легендата за тази славна битка разказва и за влиянието и саможертвата на Тридесетте – монаси, владеещи божествената сила да прозират в бъдещето и да се намесват в хода на събитията. Но не толкова подобни факти правят „Легендата“ – легенда, колкото стремежът на човека във време на изпитания да покаже своето достойнство, да извърши подвиг и саможертва, да открие смисъла и предназначението на своя живот.

   

     Дейвид Андрю Гемел  е английски писател на фентъзи романи.

  Роден е в Западен Лондон на 1 август 1948 г. На 16-годишна възраст е изгонен от училище заради организиране на хазартни игри. След това той работи като охранител на нощен бар. След това той работи като нещатен журналист за лондонските вестници Daily Mail, Daily Mirror и Daily Express.

  Умира на 28 юли 2006 г., две седмици след операция за поставяне на сърдечен байпас.

  На негово име през 2009 г. вдовицата му Стела Гемел учредява литературна награда за фентъзи, издадено във Великобритания. Тя има три категории - за най-добър роман от британски автор, за най-добър преводен роман и най-добра корица. Изборът се определя чрез гласуване на читателите по Интернет.

   

  От същата поредица: