За нас

Издателство "ИнфоДАР" е създадено през 1993 г. Наша основна цел е издаването на актуални и получили международно признание заглавия от световния книжен пазар.

"ИнфоДАР" представя на българските читатели изключително богата гама от жанрове - фантастика, фентъзи, трилър, хорър, съвременна белетристика, дамска проза, детска литература, бизнес четива и популярна психология, научнопопулярни книги от Нобелови лауреати, както и пътеводители и карти и компютърни книги.

В сегмента на луксозните издания предлагаме уникални за българския пазар картинни книги, отличаващи се с изключителна изработка, неповторима атмосфера и много тайни и приключения.

За почитателите на фантастика и фентъзи "ИнфоДАР" предлага всепризнати майстори в тези жанрове. Специално внимание отделяме и на почитателите на свръхестественото и хорър жанра.

Поредицата "Криминални досиета" обединява първокласни модерни трилъри, най-доброто от криминалните разследвания, съдебните и медицинските трилъри.

Поредицата "Съвременни литературни класики" представя както утвърдени, така и изгряващи автори и е предназначена за любителите на съвременната белетристика.

Елегантни, поразителни и универсални в своите приложения са бизнес четивата от нашия каталог, както и заглавията от популярната психология.

За най-малките читатели "ИнфоДАР" обогатява ежегодно палитрата от чудесно илюстрирани детски книжки, които разкриват тайнствени светове, изпълнени с фантастични приключения, неспиращо действие и много магия и послания за приятелството.

"ИнфоДАР" предлага и специализирани заглавия в областта на компютърната литература.

"ИнфоДар" е носител на редица награди, определяни и връчвани от читателите, като оценка за дейността и усилията на издателството през годините. Сред тях са признанията за "Издателство на годината" за 2005, 2006, 2007 и 2008 година. Международно признание издателството получава през 2008 г., когато става носител на приза "Издателство на годината" на Еврокон.